Feeds:
Inlägg
Kommentarer

Hämta kraft!

Idag fastnade jag för ordet som står i 2 tim 2: 1
”Du mitt barn, hämta kraft i den nåd som finnes i Kristus Jesus. ”
Hämta kraft. Ständigt, varje dag får vi komma till Jesus o få kraft att fortsätta vår väg. Inte för att vi är så duktiga utan bara av nåd.


Vi behöver inte tappa modet eftersom Herren Jesus Kristus är den som övervunnit allt o älskar att vi kommer till honom o tar emot av hans rikedomar.

När vi är starka i honom är vi rika även om vi inte har pengar o ägodelar, utan när vi tar emot av hans väldiga kraft.

Samme Ande som uppväckte Jesus från de döda, samme Ande bor i oss. Det är verklig rikedom.

Önskar alla en välsignad helg!

Jesus Revolution

Idag hyrde jag filmen Jesus Revolution. Den var väldigt gripande. Gick åt flera näsdukar 🙂 Tyckte det gjorde filmen på ett bra sätt. Så gripande att se alla dessa ungdomar som tog emot Jesus i sina liv och lät döpa sig. Denne pastorn det handlar om var väldigt modig som tog emot dessa ungdomar i sin kyrka trots protester från de äldre medlemmarna. Han lydde verkligen Gud och inte människor.

En del kyrkor stagnerar för att de vill ha det som det alltid varit, de vill inte ha förändringar. När Gud verkar och den Helige Ande faller blir dör det religiösa och Ordet blir liv. Människor är inte längre de som styr och bestämmer allt som händer utan den Helige Ande leder. Då blir det väckelse, då får tron i hjärtat liv och kärleken i församlingen verksam. Jesus blir på riktigt. Då är det roligt och spännande att vara frälst och att vara med i församlingen.

Filmen kan man hyra om man har Tele 2, Netflix eller från Sf anytime. Den är såå värd att se. Barfotabarn är också en sevärd film. Handlar om väckelsen som var i Sverige och som började med att några barn och unga började be och predika Guds ord. Många sk kristna filmer är väldigt mesiga och tråkiga i mitt tycke men det finns några som är väldigt bra och värda att se och dessa 2 är det verkligen. Rekommenderar dig att se dem om du inte gjort det än.

Ha det så gott nu och Gud välsigne dig!

Tiden är kort!

Lyssna på detta programmet! Vittnesbörd, Simon Ådahl, Holger Nilsson och vår Rebecka i Israel. Fantastiskt bra o viktigt. Vi har inte lång tid kvar tills Jesus kommer!

Håll mig nära dig!

I morse vaknade jag med denna bön. 

Jesus håll mig vid ditt kors 

Där en dyrbar källa 

Jesus håll mig nära dig  

Och låt mig inte glömma  

Vad du gjort för mig 

Jesus håll mig vid ditt kors  

Så jag inte glömmer  

Vad du lidit för mig 

Jesus håll mig nära dig  

Så vad än jag möter  

Sätter mitt hopp till dig 

Gå ut i namnet Jesus!

Ja, så brukar man skriva. Rest in peace. Vila i frid. Blir det så för alla? Nej, för en del blir det ingen frid och ”en bättre plats” efter den kroppsliga döden. Det gäller här och nu, medan vi lever att avgöra var man ska tillbringa evigheten. Jesus är vägen, sanningen och livet. Han är vägen till Gud och till Himlen. Att välja Jesus är att välja Livet självt. Lite om detta och annat talar jag om på videon nedanför. Gud välsigne dig!

Vad skulle du ha gjort?

Såg på ett par experiment idag och tänkte; Hur skulle jag ha gjort? Det första handlar om att sitta i ett väntrum och stå upp vid en signal. Det andra om att välja vilken linje som är lika lång som den första.

På den första frågan kan jag bara säga att jag inte hade ställt mig upp, för jag hade inte förstått meningen med det. Jag tror dock att det nog hade känt obekvämt på något sätt eftersom alla andra gjorde det. Minns det första väckelsemöte jag var på när jag var 17 år. Då ställde sig alla upp men jag satt kvar. Kände mig obstinat och tänkte att ingen ska tala om för mig vad jag ska göra. Det kändes lite jobbigt, så grupptrycket påverkar. Då blev jag inte frälst men söndagen efter följde jag med igen till ett möte och där blev jag frälst.

Den andra frågan är svårare tänker jag. Linjerna var i olika höjd så jag kanske hade blivit osäker. I och för sig syntes det inte så bra på videon. Man såg nog bättre där.

Så kan det vara att följa Jesus. Alla andra runt kan ha 1 åsikt och vill göra på ett sätt och sen står man där och vet att detta är inte rätt inför Gud, eller att gör jag som dem förnekar jag Jesus. Ja, då får man be om mod att gå Jesu väg. Att vara den som väljer en väg själv och inte följer vad andra säger. Det är inte alltid lätt och det kan kosta på men Jesus ger oss kraft att göra det rätta , om det är det vi vill.

Kolla videoinslagen och fråga dig, vad hade jag gjort?

Den dyrbara Pärlan

Hej! Denna gången när jag skulle spela in blev det lite struligt, dock vände Herren allt till det bästa. 1:a gången gick jag till ett tjärn som jag älskar att gå till. Det finns bänkar utmed en bergsvägg och solen är framför och även vattnet. Brukar promenera en runda i skogen och stanna och sitta på en bänk där och njuta av tystnaden och stillheten. På sommaren är det förstås inte tyst eftersom man även kan bada där men på våren och hösten är det underbart att ta en promenad dit.

De har även satt dit ett runt bord med fasta sittplatser. Perfekt att sitta och spela in. Så jag spelade in och när jag sen kom hem såg jag att kameran var felinställd. Det blir ju bättre bild om man spelar in på baksidan på mobilen, men då ser man inte bilden man spelar in. Det såg tokigt ut för bara en liten del av pannan kom med.

Dock var det inte meningslöst eftersom jag dels fick en skön stund ute och jag fick prata en bra stund med en trevlig man från Kroatien. Vi pratade lite om Gud också och det är ju alltid härligt att få vittna.

Dagen efter gjorde jag ett nytt försök men då kom det ett gäng grabbar som skulle bada och högljudda var de. Gick därifrån och när jag kom upp från backen satt det ett äldre par på en annan bänk. Satte mig hos dem och vi samtalade en stund och det blev lite vittnesbörd om Jesus och de fick ett traktat och en inbjudan till gudstjänst. De blev glada och tackade och jag blev glad och inspirerad.

Gick en bit hemåt och svängde in på en stig. Tänkte se om jag fann någon bra plats att spela in på och det gjorde jag. Det var en fin grillplats en bit in i skogen med bänkar och ett litet bord. Perfekt. Så där fick jag sitta ifred och spela in. Bara en kille kom springandes förbi. Tror jag kommer använda den platsen fler ggr. Resultatet ser du på videon nedanför.

Jag tänkte att även om saker strular till sig så kan Gud vända det till seger. Halleluja! Det har jag sett många gånger i mitt liv. Gud är god! Önskar dig en välsignad pingst!

Tid till omvändelse

Det finns så mycket sjukt idag…man blir bekymrad och det gör ont i en att se hur allt utvecklar sig. Någon har kommit på att tampongträd vore en bra ide, så äckligt. En artikel säger att 1 av 5 inte kan läsa, kyrkor vänder sig emot Guds eget ord. Sätter man på TV:n är större delen sex, nakenhet, grovt våld, hat, bedrägeri, mord, ett stort flöde av svordomar, sarkasm o allt som djävulen vill att människor ska frossa i. Det ges regler men tolkningen verkar vara fri. Man får vara glad om man träffar rätt myndighetspersoner som tolkar regler till ens fördel o inte nackdel. Bibelordet har blivit fritt till tolkning för den egna vinningen. 0 respekt för Gud!

Det som gör det goda ses som dårar. Det som förr sågs som ont är nu gott. De som tror på Guds Ord ses som inskränkta, dömande, homofober, o svaga mm.

Men en dag kommer domen över synden o dess utövare o alla dessa som förvrider Ordet till att lögn o synd är något Gud välsignar.

En ” kristen” rörelse skall jobba för att hbtq mm skall accepteras i kyrkor. ”Jesus älskar hbtq” Nej, det är ett syndigt leverne. Jesus älskar människor, inte synden.

”Men den som förleder en av dessa små som tror på mig, för honom vore det bättre att en kvarnsten hängdes om hans hals och han sänktes i havets djup. Ve över världen som förför. Förförelser måste komma, men ve den människa genom vilken förförelsen kommer.”

Matteusevangeliet 18:6‭-‬7

”Petrus svarade dem: ”Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då skall ni få den helige Ande som gåva.”

Apostlagärningarna 2:38 SFB98

Kan vara en bild av text där det står ”Petrus svarade dem: "Omvänd er och lắt er alla döpas i Jesu Kristi namn, sả att era synder blir förlatna. Dả skall ni få den helige Ande som gava. Apostlagärningarna 2:38”

Visa statistik och annonser

Boosta inlägg

Gilla

Kommentera

Dela

Med Jesus i skogen

Igår tog jag en promenad i skogen. Det var så vackert väder. Hittade en bänk och satte mig där. Hade med datorn för jag tänkte spela in något i runt 10 min men det blev lite längre. Ibland blir det inte som man tänkt. Det var roligt att se folk som gick förbi . De var glada och hejade. Tänk vad öppna folk plötsligt blir i skogen. Det fina vädret gjorde nog sitt också. Delar videon jag spelade in här. Det var inget förberett så kanske var det därför det blev lite längre video än menat. Nu ska jag snart åka på konferens och njuta av Guds ord och gemenskap. Livet är gott! Gud välsigne dig!